19 Şubat 2012 Pazar

TAMAMEN ORGANİK İLÇE

lerleyen  her saniye, biz insanların yaşamını kolaylaştırmak   ve bu kolaylığı  satarak para kazanmak amacıyla bir çok bilimsel, teknolojik, biyolojik, kimyasal, edebik  her neyse bir çok malzeme düşünülüyor  üretiliyor...ve satılıyor.

Mendel'in bezelyelerle yaptığı deneylerinin milyon kilometrenin ötesindeyiz.
Genetiği değiştirilmiş her türlü sebze meyve , bunları zararlılardan korumak için kullanılan  sistemik tarım ilaçları.Evimizde dokunduğumuz hemen hemen her eşya.Özünde kansorejen bileşimler taşıyor.Buna kimse yok öyle bişey diyemez.Yıllar önce EASY EXPRESS kargo bölümü şefiyle  konuşurken konu sebzelerden açılmış ''Levent  buradaki (Almanya) marketlerde biz kurtlu elmayı , çürük domatesi seçeriz ''dediğinde ben gülmüştüm.
Aşağı yukarı 17-18 sene öncesinden bir konuşmaydı.O zamanlar bildiğimiz tek şey hormondu (Gibralic) onu da Japon bilimadamları bulmuş. Yerinde kullanıldığında , dozunda kullanıldığında hiç bir zararı yok. Tıpkı silinmemiş bir elmanın üzerindeki pus gibidir hormon.Bitki kendi hormonuna sahiptir. Zaten verdiği meyveleri dış etmenlerden bakterilerden korumak  için .Sanırım bu da yaradılıştan kaynaklanan çoğalma isteğinin sonucu. Meyvesi dalda çürümeden olgunlaşsın , içerisindeki tohumlar toprağa düştüğünde iyi çimlenebilsin diye.Bu konunun tam uzmanı değilim.Bu benim mantık yürüterek   aklıma mıhladığım bir fikir.
  Günümüze geldiğimizde oy oy diye yazsam.Cep telefonları, bilgisayarlar, baz istasyonları ,                ,            ,
             ,                  ,  bu boşluklara siz aklınıza gelen insan sağlığına zararı olan herşeyi  ilave edersiniz.Şu anda pc başındayım  ve kullandığım klavye de Çin malı (malum) hoşgörünüze teşekkürler.
   Şimdi gelelim reklamlara...Yaşadığım ''ORGANİK İLÇE'' Dikili'ye. Dünyanın en uzun denize girilebilir sahil şeridinin başlangıcını oluşturur ilçemiz. Aman unuttum sahilimiz mavi bayraklıdır. Dikili'den başlar sahil Altınoluk'u aşar.En batıda olmayı başaramıyoruz... Çeşme ,Çanakkale ve de yurdumuzun en batısı sayılan İmroz adasından dolayı. Coğrafik şanssızlık, ne diyelim. Yazıyı uzatmadan en iyisi ilçemizin''organik'' özelliklerini aşağıda sıralayalım:

1.Ulaşım: İlçemize 2 yönden girilebilir , girilebilir diyorum gelinebilir demiyorum. İzmir yönünden geliyorsanız Şakran'ı geçtikten sonra Zeytindağ kavşağını da geçince Çandarlı'ya dönen yoldanki geliş gidişe elverişli yoldur. (Sola dönünüz).Doğanın dengesi düşünüldüğünden ekosisteme saygıdan çok eskiden atılmış asfaltla karşılaşırsınız.O asfaltı yaptıran kişi de doğa düşmanıymış  zaten.Çok şükür kimse bugüne kadar yollarımıza dokunmamıştı tek korkum ki gerçekleşecek , Alsancak limanı buraya taşınacağı için ziftler dökülecek  bir sürü börtü böcek  ölecek , yollar genişletilecek etrafında asırlık (kartel sermayenin para hırsından dolayı dağı taşı zeytinleştirdiği) zeytin ağaçları (3-5 yaşında) yok olacak Arabalarımızın aşina olduğu o muntazam çocukluğumdan bildiğim çukurlar yok olacak.Hele ki o Bakırçay'ın üzerine  kurulan net 85 derecelik açıyla giriş yapılan o köprüye girerkenki adrenalinleri hatıralara gömmek en zoru olsa gerek.Bir anlık hata ile  çoğu insanın Bakırçay'la arabasının tebelleş olduğunu gördüğüm anılarım.Neyse zaten Bakırçay da simsiyahtı çoğu suyunda boğulan kazazedelerin yazgıları gibi.Konumuzu aşmayalım, uzatmayalım Çandarlı-Dikili arasında bence siz uyuyun onlar bende saklı kalsın.Onları da anlatırsam burası yani ilçem aşırı göç alır.Çok zekiyim değil mi? Dikili'ye bir rampayı tırmanıp aşağıya doğru inerek ulaşırsınız.Karşınıza hemen masmavi deniz çıkar.Ulaşımı hallettik. Dikili'ye girebilmek için diğer  seçenekleri anlatmama gerek yok. Bergama yönünden  ya da Ayvalık yönünden gelip çatıdan Dikili'ye dönebilirsiniz.

 Mükemmel bir mavilik demişken denize yaklaştıkça Bademli Köyüne dönen yolun ilerisinde bir burun, burunun  ilerisindeki maviliklerde dubalar görürsünüz.Şaşırmayın doğal denge adına ilçenin tüm atık suları , borular sayesinde işlem yapılmadan denize öylesine bırakılmaktadır.Size bir önerim: balık merakınız varsa burada avlanmayı tavsiye ederim.Her çeşit balık mevcuttur.Az önce Çandarlı yolundaki çukurların yok olacağını yazıp üzülmüştüm ya.Tek tesellim ilçe içerisindeki birbirine geçmeli taşların ve de arnavut taşı yollarının üzerindeki çukurların asla ama asla kaybolmayacağıdır.Bir ay önce çok korkmuştum  tam yaşadığım köye dönen  yolun başlangıcında hatırı sayılır çukur vardı lise çağlarından tanırdım.Bir baktım bir sabotajla doldurulmuş gerçi ne badireler atlattı yiğidim.Bir ay sonra üzerinden o ölü asfaltı atmasını bildi.Gerçi geçen sene eşek şakası yaptı bana kendini unutup ezince kamyonetimin sustaları paramparça kasadaki çiçekler bitkiler  kasalar tam bir kokteyl olmuştu.1250 Liraya mal oldu ona da şükür .Ya 3 ay önce yanılıp da aynı yolda bu çukurdan dolayı uçup ''Bayb Rock'' plaj ve diskosuna uçup katliam yapabilir daha da ötesi bunları yazıyor olamayabilirdim.Bugün yağmurlu olduğu için doğal ortamda yaşadığım ilçede elektrikler kesilerek tamamen bilinçli  biz insanların enerji tasarrufuna yöneltmesine ÖNCÜLÜK EDİLMEKTEDİR YAZIMIN YARIM KALMAMASI İÇİN şimdilik bu kısmı yayınlıyorum.Organik ruhumun devamını okumanızı dilerim.

Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder